петак, 17. јул 2020.

DRUSTVENE IGRE SU LEK

Malo smo istrazivali i bili smo zapanjeni, koliko drustvene igre su korisne za zdravlje i socijalni zivot coveka.To mozete i sami otkriti,,Mnoge naucne teze govore o tome...
-Pored zabave,drustvene igre okupljaju ljude u nadmetanju i saradnji,razmeni misljenja i stavova pa cak i poslova.Drustvene igre nude vise od zabave,vrse pozitivan uticaj na zdravlje i energiju coveka bez obzira na starosno doba.Cak je i preporucljivo najvise starijim osobama..U mnogim institucijama se uvode kao vid ucenja..i terapija.
-Pored zabave dobrog raspolozenja tu je i smeh.Naucno je dokazano da smeh povecava lucenje Endorfina koji svojim hemiskim svojstvom u organizmu izaziva osecaj srece.Kad se smejemo i zbavljamo  u drustvu ,razvijamo empatiju,osecanje i medjusobno povezivanje.
-Cesto jurnjava za poslom i obaveze odvajaju nas od porodice i prijatelja drustvene igre su dobar nacin da se okupite i zabavite i zajedno ucite pravite strategije..
-Cak i nove ljubavi i simpatije se najbolje sticu i upoznaju uz drustvene igre ..
-Za razliku od kompijuterskih i mobilnih tehnologija .Socijalna veza je mogo jaca sa drustvenim igrama ..jer su igraci mnogo vise socijalniji.
-Jacanje memorije i kognitivnih sposobnosti.Agazovanjem na drustvenim igrama posebno razvijamo delove mozga kao sto su Hipokampus 
-Smanjenje rizika od metalnih bolesti demencijom Alchajmerovom bolescu...depresije osecaj odbacenosti od drustva..
-Smanjuje krvni pritisak oslobadjanjem Endorofina kroz zabavu i smeh blagotvorno deluje na regulaciju i smanjenje  pritiska ..samim tim i opusta misice i pospesuje cirkulaciju krvotoka .
-Oslobadja od stresa ..o tome netreba ni pricati da je stres uzrok 80 posto bolesti..
-Jaca imuni sitem coveka,potstice mastu i kreaciju ka umetnosti i umetnickim kreacijama .
-Sta reci ima nogo toga ali svakako jedna jako dobra stvar za zabavu smeh opustanje i zdravlje .Ako ih dosad niste igrali razmislite o njima.
POSETITE  NAS BLOG 

Нема коментара:

Постави коментар