понедељак, 14. август 2017.

KUTIJICA SA POLJUPCIMA

Početak priče ide daleko u prošlost, kada je neki čovek kaznio svoju petogodišnju ćerkicu, jer je izgubila neku vrlo dragocenu stvar, a novaca je u ono vrijeme bilo vrlo malo. 
Bio je Božić. Devojčica je donela malu kutiju na poklon i rekla: “Tata, ovo je za tebe!” Tati je bilo vrlo neugodno, jer nije očekivao od ćerke bilo kakav poklon, a kada je otvorio kutiju i zavirio u nju, vidio je da unutra nema ničega!
Jako se naljutio. Ćerku je strogo prekorio i rekao joj: “Ako već nešto poklanjaš, onda se potrudi da nešto i staviš u kutiju. Ne možeš tek tako poklanjati praznu kutiju!!”
Djevojčica ga je tužno pogledala i sa suznim očima rekla: “Ali tata, kutija nije prazna. Do vrha sam je napunila poljupcima samo za tebe.”
Tata je bio ganut do suza. Kleknuo je pred ćerkicu, snažno je zagrlio i zamolio za oproštaj. Do kraja života čuvao je tu kutiju pored kreveta i uvijek kada se osjećao izgubljeno i očajno, uzeo bi je, otvorio, i iz nje uzeo jedan poljubac i setio se ljubavi koju je ćerka spremila unutra.
Svako od nas ima kutiju punu poljubaca i ljubavi. Šta čekate!!!

Нема коментара:

Постави коментар