понедељак, 14. август 2017.

LEGENDA O CVETU

Verovatno ste čuli za indisjku legendu o malom žutom cvetu koji se rascvetao u jednoj bašti. On cveta samo jednu sezonu i tada uvene.
Kada je jedan posetilac ušao u ovu baštu , čitamo u priči, sa svih strana slušao je samo žalbe.
Mango je rekao da bi radije bio kokosova palma. Zašto? Zato što je sve drveta palme korisno – plod, lišće, grane i deblo.
Međutim kokosova palma zavidela je mangu, zato što se njegov plod za skup novac izvozio iz Indije. Sve biljke su ljubomorne jedna na drugu, svaka od njih mislila je da je druga biljka dala veći doprinos i dobila više.
Oko posetioca koji je slušao samo žalbe zaustavilo se na jednom malom žutom cvetu koji je radosno cvetao u svom uglu. Sagnuo se i upitao ga: ” Zašto se i ti ne žalis kao ostali?”
Cvet je odgovrio: ” Posmatrao sam kokosovu palmu i zavideo joj na liscu koje se lelujalo na vetru. Poželeo sam da donosim divne, sočne plodove kao mango. Ali tada sam pomislio da ako je Bog želeo da budem kao kokosova palma ili mango, On bi mogao to da učini. Želeo je da budem mali žuti cvet pa zato želim da budem najbolji mali žuti cvet koji je ikad postojao.

Нема коментара:

Постави коментар